Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2

Wie wint de GHL-bank?

Wauw, wat zijn we overweldigd door de vele aanmeldingen voor de GHL-bank!
Dat maakt het kiezen lastig, dus roepen we jouw hulp in. 
Welk van de onderstaande drie initiatieven draag jij een warm hart toe?
Let op: onder het formulier staan de initiatieven toegelicht! 

Stemmen kan tot en met dinsdag 25 oktober.

De Algemene Voorwaarden, paragraaf 8, zijn van toepassing op deze prijsvraag.

Het is niet meer mogelijk om te stemmen. Binnenkort wordt de winnaar bekend gemaakt.

De GHL-bank

Talloze gesprekken hebben al plaatsgevonden op de oranje GHL-bank.
De frisse kleur zorgt voor een opvallend straatbeeld, en een goede aanleiding voor waardevolle gesprekken.
Heb je een mooie bestemming voor de bank? Laat het ons weten! Wie weet kijk jij het nieuwe seizoen dan wel vanaf de echte GHL-bank.

Stadskerk de Wijngaard

Een nieuw pand, verbindend in de stad. Hoe gaaf zou het zijn als deze bank in onze nieuw kerk mag staan! Stadskerk de Wijngaard wil de kerk met de stad Leeuwarden verbinden door een deel van haar pand open te stellen en als platform te gebruiken voor ondernemers, initiatieven en activiteiten die elkaar en onze stad dienen!

Deze bank wordt een symbolische en praktische ontmoetingsplek voor dat wat Stadskerk de Wijngaard voor ogen heeft; samen met het Stadskwartier (ook gevestigd in het pand) de stad dienen en een bronplaats zijn voor mooie ontmoetingen! Alles begint met relaties. En met tijd en aandacht voor elkaar. Een bank (met historie!) waarop dat kan gebeuren is een must-have in ons nieuwe interieur!

Onze wens is dat de gesprekken en ontmoetingen die erop zullen plaatsvinden als kleine zaadjes zullen zijn voor de levengevende initiatieven die daardoor kunnen ontstaan! Een beetje meer geloof, hoop én liefde in Leeuwarden. Dat is waar we voor gaan!

Hogeschool Windesheim

Stel je voor: de bank staat buiten voor de hogeschool. Of binnen in de gang. Een maand later, in de zon in het gras. Dan weer een paar dagen in de kantine. Studenten gaan erop zitten. Raken in gesprek. Soms nodig ik ze uit om spontaan aan te schuiven, op andere momenten hangen ze uit zichzelf op de bank, tussen twee lessen in. 

In studenten gaat van alles om. Blijdschap, verdriet. Soms zijn ze druk met anderen, soms eenzaam in hun kamer. Er komt veel op hen af. Prestatiedruk, loskomen van ouders, ontdekkingen in relaties. Antwoorden zoeken op de oude vraag: wie ben jij?

De ‘Geloof en een Hoop Liefde Bank’ brengt mensen samen die anders aan elkaar voorbijlopen. Geeft ruimte om te midden van studie, werk en sport bezig te zijn met wat diep van binnen in ons omgaat. Spontaan maken we tijd voor een goed gesprek!

Sofia Kinderziekenhuis

Bij een ernstige aandoening of ziekte van een kind wordt vaak doorverwezen naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Het Sofia-kinderziekenhuis is vaak daarvoor de aangewezen plek en iedere Nederlander heeft beslist wel eens gehoord of misschien wel in zijn of haar omgeving er mee te maken gehad.

Ikzelf werd al op jonge leeftijd met het Sofia geconfronteerd en alles wat je dan nodig hebt, is geloof dat het goed komt, geloof in de kennis en kunde van de artsen en het verplegend personeel. Hoop op een goede afloop en alle mogelijke liefde van iedereen die er direct of indirect bij betrokken is!

Ik hoop dat u kiest voor deze mooie plek bij het Sofia-kinderziekenhuis, ik geloof dat u zult kiezen voor de liefde aan alle kinderen die dit ziekenhuis zo hard nodig hebben.