Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Venray

Venray

29 november 2017

Limburgers kennen Venray van het 'enkeltje Venray' waar je moeder mee dreigde als je als kind stout was. In Venray speelt de psychiatrie een belangrijke rol. De 'Broeders van Liefde' besloten er rond 1900 een veilige plek te bouwen voor 'krankzinnigen'. Hoewel er veel is veranderd, is er nog steeds een grote instelling voor psychiatrie in het Noord-Limburgse dorp. Hella zoekt Jan Manders op. Hij is nu schaapherder op een van de terreinen van de psychiatrische instelling waar hij voorheen kok was. Hella bezoekt ook de stilteplek op het terrein, waar door een groep bewoners van de instelling de laatste hand wordt gelegd aan een nieuwe plaats van hoop. En we ontmoeten Mark Deckers, die zijn ziel en zaligheid in het werken met mensen met een beperking legt.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen