Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Vleuten-De Meern

Vleuten-De Meern

28 november 2017

Ooit waren het drie losse plaatsen, maar de stad Utrecht groeide verder en nu is Vleuten-De Meern de grootste wijk van Utrecht. We ontmoeten barbier Ad van Zoeren uit Vleuten. Hij weet veel te vertellen over het oude en nieuwe Vleuten, waar zijn roots liggen. Als kapper heeft hij veel haren en baarden van de inwoners geknipt. Het vroegere dorpse leven is nog wel aanwezig, bijvoorbeeld tijdens de kermis in Haarzuilens. Jeanne Griffioen neemt ons mee naar het grootste kasteel van Nederland: Kasteel de Haar. Zij heeft er gewoond, de paarden van de baron verzorgd en had nauw contact met hem en zijn dochters. Ook spreken we Cees Verweij uit De Meern. Hij vertelt hoe zijn gitaar hem door moeilijke periodes heeft gesleept. Ciska Postdijk uit Vleuten deelt ons hoe zij veel kracht haalt uit haar geloof. Haar beide dochters hebben een ernstige stofwisselingsziekte. De zorg is zwaar, maar de liefdevolle momenten voor elkaar groeien des te meer.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen