Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Joure

Joure

11 oktober 2017

Mirjam is in het Friese Joure op zoek naar geloof, hoop en liefde. Het is geen stad en ook geen dorp, de inwoners noemen zichzelf Jousters. Mirjam maakt kennis met Joure door een kersverse inwoner van Joure, een Engelsman. Hij laat haar zien waarom hij verliefd werd op deze plaats, toen hij er vier maanden geleden kwam wonen. Naast de nieuwkomer ontmoet ze ook een echte Jouster: Ynte 'Solex' Kuindersma, een solexverzamelaar met nog een bijzondere passie. En we zijn getuige van een bruiloft die helemaal in de stijl van 1800 staat, vol met Friese folklore. Boer Sjoerd Miedema ontmoette de liefde van zijn leven al op jonge leeftijd, maar verloor haar uit het oog. Is zij diegene met wie hij vandaag trouwt?

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen