Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Dalfsen

Dalfsen

18 september 2017

Het Overijsselse dorp Dalfsen, gelegen aan de Overijsselse Vecht, is de groenste 'kleine stad' van Nederland. Toeristen vinden het een fijne plek om te fietsen, te wandelen en te zwemmen. Boerin Antje Kingma heeft de handen uit de mouwen gestoken om haar wijk zo leefbaar en groen mogelijk te maken, en met succes. Met de archeologische vondst in 2015 van 127 graven van de zogenaamde Trechterbekers is Dalfsen internationaal op de kaart gezet. Dit oervolk, beter bekend als de Hunebedbouwers, leefde een kleine 5000 jaar geleden in deze contreien. En het enige dat Paul nog kan doen, is zijn wenkbrauwen optrekken als hij de letter G krijgt van een vriendin. Paul lijdt aan ALS, maar ondanks deze ziekte stralen zijn ogen.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen