Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Bolivia (donderdag)

Bolivia (donderdag)

25 mei 2017

In Bolivia ontmoeten we Harry Ellen. Hij is 81, maar nog dagelijks te vinden in de timmerwerkplaats van de kleine bijbelschool in het Boliviaanse Sucre. Twaalf jaar geleden overleed zijn vrouw en vertrok hij uit verdriet naar Zuid-Amerika. Nog maar een jaar geleden hertrouwde hij, met de Boliviaanse Fanny. Hij spreekt een paar woorden Spaans, zij een paar woorden Nederlands. En er staat nog een bruiloft aan te komen. Door opa Harry kwam kleinzoon Jan in contact met de Boliviaanse Elsa. Volgend jaar maart stappen zij in het huwelijksbootje! Geke Weenink: zij kwam als ambitieuze twintiger naar Bolivia om een stroopwafelhandeltje te starten. Zes jaar later is ze gestopt met haar winkel, getrouwd met de Boliviaanse Rene en heeft twee kinderen. We lopen met haar op de veelkleurige markt. Natuurlijk mist ze Nederland, haar familie, haar vrienden. Trinke Miedema: een oer-Hollandse Friezin in de binnenlanden van Bolivia. Als het om zes uur 's ochtends licht wordt, trekt Trinke Miedema haar laarzen aan om de koe te melken. Ze woont in Caranavi, op vier uur afstand van La Paz en op de rand van het oerwoud. Trinke ziet haar verblijf in Bolivia als een roeping van God en in zes jaar tijd heeft ze een huis opgericht voor kinderen met een verstandelijke beperking. Als het aan haar ligt, gaat ze hier nooit meer weg.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's