Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Rome (vrijdag)

Rome (vrijdag)

19 mei 2017

In Rome ontmoeten we Nederlanders: Kees van Duin is 69 jaar en woont al sinds 1972 in Rome. Als stadsgids leidt hij Nederlandse toeristen rond. Daarnaast is hij diaken van de Friezenkerk, de Nederlandse katholieke kerk in Rome naast het Sint Pieterplein. In de heilige stad komen Kees' passies samen: het dienen van God en de liefde voor kerk en geschiedenis. Elisabeth Mager doet vrijwilligerswerk bij een centrum voor vluchtelingen, dat ziet ze als een opdracht van God. De vluchtelingen kunnen in het centrum terecht voor een kop koffie of thee, een praatje of spelletje, taalles en hulp en advies op allerlei vlakken. Monique Kraakman runt met haar partner Mauro een zorgboerderij voor verstandelijk gehandicapten. Ze heeft het huifbedrijden in Italië geïntroduceerd, zwaar gehandicapte mensen rijden op een door paarden gedragen bed. Dieren hebben altijd een grote rol gespeeld in haar leven. Als kind heeft ze ervaren hoeveel liefde en troost dieren kunnen geven. Dat gevoel wil ze doorgeven.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's