Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Wassenaar-Voorschoten (woensdag)

Wassenaar-Voorschoten (woensdag)

3 mei 2017

Als kind krijgt Patrick Buch jeugdreuma en een huidziekte waardoor hij isoleert van de buitenwereld. Hij raakt geïnteresseerd in de geschiedenis en Napoleon werd zijn inspiratiebron. Napoleon was klein, sprak niet goed Frans en werd gepest. Door hem leerde Patrick: je kunt van niets ook iets worden. Bert ziet bij Patrick thuis in Wassenaar hoe Napoleon tot op de dag van vandaag een inspiratie is. Pauline Baijer is de begrafenisonderneemster in Wassenaar. Door verschillende sterfgevallen in haar eigen leven ontstond een 'passie' voor de dood. Ook in haar vrije tijd gaat die passie door, want Pauline verzamelt namelijk miniatuurrouwauto's. Henk laat zich in stijl vervoeren door de villawijken van Wassenaar. Is er achter die gesloten deuren ook geloof, hoop en liefde te vinden?

Thema's