Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Roosendaal en Baarle-Nassau (woensdag)

Roosendaal en Baarle-Nassau (woensdag)

26 april 2017

Mirjam is in Baarle. Ze ontmoet daar Fons Cornelisse, de zoon van een verzetsheldin en ereburgemeester van het Belgische gedeelte van Baarle. Vandaag brengt hij de jas waarin zijn moeder is gefusilleerd naar het museum van Baarle. Sandra, de kleindochter van Fons, laat zien hoe zij haar bijzondere familieverhaal doorgeeft aan de nieuwe generatie. Bert zoekt de grenzen op met de GHL-bank in de straten van het Nederlands-Belgische dorp. En we gaan kijken op een heel bijzonder landgoed: de Ezelshoeve van Jacqueline van den Berg. Zij vangt verwaarloosde en mishandelde ezels op en dit doet ze met bijzondere mensen. Rian vertelt wat het betekent om jezelf te kunnen zijn op de Ezelshoeve.

Thema's