Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Roosendaal en Baarle-Nassau (maandag)

Roosendaal en Baarle-Nassau (maandag)

24 april 2017

Roosendaal is onlosmakelijk verbonden met het Korps Commandotroepen. Al vanaf 1942 worden commando's opgeleid in de Engelbrecht van Nassaukazerne in Roosendaal. Elke vijf jaar hebben zij een reünie en dit keer is het dubbel feest: ze bestaan 75 jaar! Voor de 85-jarige oud-commando Willem Scheringa is het een bijzondere dag. Vandaag hoopt hij zijn kameraden van vroeger te ontmoeten. Het grensstation Roosendaal was voor veel vakantiegangers het laatste station voordat men aan een buitenlands avontuur begon. Het station heeft nog steeds een treinfunctie, maar is daarnaast een prachtig gebouw dat al bestaat sinds 1854. Mirjam ontdekt het station, nagebouwd in modelvorm op een wel heel ongebruikelijke plek. We ontmoeten ook Ludo Alberts die zich bekommert om alleenstaande minderjarige asielzoekers in Roosendaal.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's