Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Appingedam (dinsdag)

Appingedam (dinsdag)

21 maart 2017

Juf Jenny, zo kent eigenlijk iedereen haar in de omgeving van Appingedam. Dertig jaar werkte ze als juf. Ze kreeg meerdere keren kanker, ze genas, maar kan niet meer voor de klas staan. Jenny heeft samen met haar man een kinderdagverblijf opgericht rondom haar 23-jarige zoon. Hij is door een medische misser geestelijke zeer zwaar gehandicapt geraakt. Vandaag trakteert Jenny voor haar verjaardag op het kinderdagverblijf. Ook ontmoeten we Wilbert, hij is het rumoer van Amsterdam ontvlucht en heeft zich gevestigd in het uiterste noorden van Groningen. Hier leeft hij van de producten die in zijn nabije omgeving door zijn 'buren' worden verbouwd en zoekt hij daarmee de verbinding met de streek. Henk gaat mee op een roadtrip door het vlakke Noord-Groningse land om het eten te halen en te ontdekken wat iemand drijft om zich hier te vestigen. Gaat het lukken om 's avonds alle verre en minder verre buren bij elkaar te krijgen en samen hun eigen producten te eten?

Thema's