Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Schiedam (maandag)

Schiedam (maandag)

27 februari 2017

Alex Glijn staat in Schiedam bekend als de dansende wijkagent. En niet zomaar, want naast zijn liefde en passie voor 'zijn' wijk en haar bewoners heeft Alex nog een liefhebberij: dansen. Met zijn vrouw Jacqueline, die door systemische lupus erythematodes (SLE) rolstoelafhankelijk is, vormt hij een succesvol rolstoeldanspaar. Ontelbaar veel prijzen en titels hebben ze de afgelopen jaren gewonnen, zowel nationaal als internationaal. Vanavond geven Alex en Jacqueline een demonstratie in het buurthuis in Alex' wijk. En hoe kun je Schiedam beter binnenkomen dan vanaf het water? Alle reden voor Mirjam om vandaag op de watertaxi te stappen. En om te kijken wie er wel een beetje geloof, hoop of liefde kan gebruiken.

Thema's