Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Amsterdam kerst (dinsdag)

Amsterdam kerst (dinsdag)

27 december 2016

Een mooi moment om even stil te staan bij het afgelopen jaar en vooruit te blikken op 2017. Dat doen we met burgemeester Van der Laan. Hij ontbijt samen met dak- en thuislozen in een café in Amsterdam. En we gaan op bezoek bij twee mensen met een bijzondere vriendschap. Burgemeester Van der Laan bezoekt een jaarlijks terugkerend evenement waarbij zo'n 150 daklozen genieten van een uitgebreid ontbijt en de nodige entertainment. Negen jaar geleden hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet. Het was het begin van een bijzondere vriendschap tussen de 96-jarige Dien en de 55-jarige Eric. Samen blikken ze terug op wat deze vriendschap hen persoonlijk heeft gebracht. En ook kijken ze naar de toekomst. 2017 wordt een bijzonder jaar. Eric en zijn vrouw Evelyn verwachten in februari een zoon. En dat is iets waar ook Dien reikhalzend naar uitkijkt.

Gerelateerde artikelen

Thema's