Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Alphen aan den Rijn (woensdag)

Alphen aan den Rijn (woensdag)

7 december 2016

Tussen het riet, ergens diep in het Groene Hart, bezoekt Kefah rietsnijder Willem Beijeman. Deze goedlachse natuurbeheerder staat het liefst met zijn laarzen in de blubber, zodat hij kan genieten van deze prachtige omgeving. Met zijn werknemers zorgt hij ervoor dat de natuurgebieden rondom Nieuwkoop er mooi bij liggen. Terwijl hij dit doet, blijft hij zich verbazen over de schoonheid ervan. Met zijn passie voor dit gebied inspireert hij zijn werknemers. Naveed, een Pakistaanse man die twee jaar terug als vluchteling in het kleine Nieuwkoop terechtkwam, is een van hen. Hella duikt Alphen aan den Rijn in op zoek naar geloof in huis en belandt bij de Jostiband.

Gerelateerde artikelen