Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Hardenberg (vrijdag)

Hardenberg (vrijdag)

9 september 2016

Praatjes heeft hij wel, de bekendste marktkoopman van Hardenberg. Jan Hofstede heeft de broodkraam overgenomen van zijn vader Albert. Maar dat is niet het enige: ook het sociale aspect is voor Jan erg belangrijk. 'Aardig zijn kost niks!' Hella ontmoet hem op een belangrijke dag: hij doet mee aan een standwerkersconcours. De prijs is vernoemd naar zijn vader, wat het extra bijzonder maakt. Zal hij deze trofee binnen weten te halen? Daarnaast gaan we in deze aflevering weer naar het buitenland. Hoe gaat het met Nederlanders die korter of langer geleden de stap hebben gemaakt om te emigreren? Vandaag Nicky Steunebrink in Kaapstad. Ze heeft alles achtergelaten omdat ze daar wilde zijn. Heeft het opgeleverd wat ze zocht?

Thema's