Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
De Marne (dinsdag)

De Marne (dinsdag)

17 mei 2016

Tegenwoordig zien we zeehonden als troeteldieren. Maar tot de jaren '60 van de vorige eeuw werd in ons land volop op zeehonden gejaagd. Hella maakt kennis met een van de laatst levende zeehondenjagers van Nederland: Hendrik Teerling. Daarna neemt ze een kijkje in het zeehondencentrum Pieterburen waar zieke en aangespoelde zeehonden worden opgevangen en opgeknapt om vervolgens weer vrijgelaten te worden in de Waddenzee. Herman ontmoet Sjoukje Tjoelker, die vertelt hoe zij na de dood van haar twaalfjarige dochter Nicki het leven voortzet. Ook vertelt ze hoe het haar lukt om in dankbaarheid terug te kijken en niet boos te zijn op God.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's