Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Land van Cuijk (woensdag)

Land van Cuijk (woensdag)

27 april 2016

De blindenzorg is al eeuwenlang aan Grave verbonden, gestart door de kloosters. Grave staat dan ook bekend om de zorg en het onderwijs voor blinden en slechtzienden. Op deze school zit de zeventienjarige Roel Scheij, die op twaalfjarige leeftijd plotseling blind werd. Intussen heeft hij een doel in zijn leven gevonden: samen met zijn buddy droomt hij van deelname als wielrenner aan de Paralympics 2020 in Tokyo. Hella racet een stuk met hem mee. In Grave gebeurt ook iets wat goed aansluit bij deze blindenzorg: van Libelle tot de Autoweek, van Visie tot de Telegraaf: alle kranten en tijdschriften worden ingesproken in Grave. Bevlogen technicus Theo vertelt Hella waarom hij wil lezen wat zij ook kan lezen.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's