Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Land van Cuijk (dinsdag)

Land van Cuijk (dinsdag)

26 april 2016

Al sinds 1740 is het winnen van de Metworst de hoogste eer van Boxmeer. Na de eeuwenoude paardenrace wordt de winnaar een 5 meter lange metworst, een wegge en brood, twee vaten bier en een halve varkenskop geschonken. De winnaar van deze afvalrace wordt voor één jaar de 'Koning van de Metworst'. Vorig jaar is de traditie van het Metworstrennen opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland. Kefah ontmoet deelnemer Jos Theunissen, die voor de 14e en laatste keer een poging waagt om koning te worden. Jos heeft er zelfs een speciaal renpaard voor gekocht. Zal het hem deze laatste keer lukken om te winnen?

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's