Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Hoorn (vrijdag)

Hoorn (vrijdag)

25 maart 2016

Op Goede Vrijdag gaat Herman de straat op om aan de inwoners van Hoorn te vragen of zij iets hebben met Goede Vrijdag en of men nog wel weet wat Goede Vrijdag eigenlijk is. Hij ontmoet veehouder Ton Koenis, die al ruim dertig jaar de Johannes Passie opvoert in de lijdensweek. 'Het is voor mij niet alleen de muziek die geweldig mooi is. Of je nou gelovig bent of niet: het blijft een aangrijpend verhaal. Door de muziek van Bach te zingen, trekt het verhaal heel beeldend aan me voorbij'. Ook Mirjam heeft een muzikale ontmoeting. Met George Baker gaat ze onder andere terug naar zijn geboorteplek in Hoorn, waar hij nooit meer terug is geweest.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's