Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Rotterdam (dinsdag)

Rotterdam (dinsdag)

15 maart 2016

Ruim honderd jaar geleden kwamen de eerste Chinese gastarbeiders naar Nederland om te werken in de haven of als matroos. In de wijk Katendrecht ontstond een Chinatown en daarbij ook de eerste gemengde huwelijken. Zo trouwde Chinese opa Zee met een Katendrechtse. Jan-Willem ontmoet kleinkinderen David, Ellen, Jim en Howard. Typische Chinese invloeden zijn in deze familie nog volop terug te vinden. Zo geeft Jim kungfules, was David tafeltenniskampioen en zijn ze allemaal gek op vuurwerk. Vooral op de enorme rode tapijten met honderdduizendklappers. Waar menig Nederlander de volgende ochtend snel de straat schoonveegt, leggen de Zee-tjes uit waarom je dat nou net niet moet doen.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's