Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Goes (vrijdag)

Goes (vrijdag)

26 februari 2016

Ze is kunstenaar, maar ook wereldverbeteraar: Tinkebell, alias Katinka Simonse. Ze laat Kefah kennis maken met haar mooiste stukje Goes. Samen ontbijten ze op het strand bij het Goese Sas, en dat geheel in stijl. Katinka vertelt Kefah hoe ze haar jeugd in Goes beleefde en wat haar drijft om het kunstenaar zijn te combineren met het aandacht vragen voor onrecht in de wereld: "Wat ik doe, is het vergrootglas op 'errors' in de maatschappij richten. Ik vergroot die zaken uit en plaats ze in een andere context. Zo wil ik mensen aan het denken zetten." Herman gaat intussen op zoek naar voorwerpen die te maken hebben met geloof bij de Goesenaren thuis. Hij belandt in het gezellige Poolse winkeltje van Marcella Walczak.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's