Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Ermelo (donderdag)

Ermelo (donderdag)

18 februari 2016

Honderd jaar een van de bekendste namen in Ermelo: de familie Staal. Alle Stalen in Ermelo zijn afkomstig van één aartsvader: Dirk Staal. Hij gaf zijn vier zoons alle vier een boerderij en nog steeds worden ze bewoond door Staalen. Kefah maakt kennis met deze boerenfamilie en ontmoet onder andere Gert Staal. In zijn huis heeft hij een verzameling van meer dan 30.000 foto's van Ermelose en Puttense voorouders en dan natuurlijk ook van zijn eigen familie. 'De familie Staal is een hechte familie. Ze staan voor elkaar klaar. Dat zit in de genen. We hebben geen ruzies in de familie. Geloof speelt een grote rol in de familie, het is je houvast. Het geloof maakt mij vooral dankbaar.' Hella gaat de straat op met geloof, hoop en liefde uit te delen.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's