Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Broek in Waterland en Monnickendam (donderdag)

Broek in Waterland en Monnickendam (donderdag)

11 februari 2016

In de Gouden Eeuw vestigden rijke kooplieden zich in Broek in Waterland. Het werd het mooiste dorp van Holland genoemd en groeide uit tot het symbool van de Hollandse identiteit. Broeker families hadden in de loop der tijd een enorm kapitaal vergaard. Hoewel hun huizen van hout waren, vanwege de slappe grond, decoreerden zij hun gevels en interieur met fraai snijwerk en geschilderde behangsels. Timmerman Klaas Roos laat deze panden weer leven door ze te restaureren en er de ziel van weleer in terug te brengen. Klaas is vol van de panden en hun verhalen. Het pronkstuk is Het Beroemde Huis. Dat begon met een engeltje dat achter een stuk weggetrokken zachtboard verscheen. Al pellend verschenen daar de mooiste panelen met schilderingen en Hella mag zich daaraan vergapen.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen