Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Broek in Waterland en Monnickendam (dinsdag)

Broek in Waterland en Monnickendam (dinsdag)

9 februari 2016

Waterland heeft alles met water te maken en het schiereiland Marken nog het meest. Bovendien was het 13 januari 2016 precies honderd jaar geleden dat Marken getroffen werd met zestien doden door overstroming. Een van de mensen die die nacht vluchtte, was de toen hoogzwangere oma van Wolmet Lievendag. Op de zolder van een hoger gelegen huis bracht ze de moeder van Wolmet ter wereld. Deze belevenis bracht haar nota bene haar leven lang in contact met niemand minder dan koningin Wilhelmina. Wie op een andere manier heeft beleefd hoe het is te moeten vluchten voor overstroming en kruiend ijs is Trijntje Visser. Trijntje is als dochter van de vuurtorenwachter met dit water opgegroeid. Zij weet als geen ander hoe gevaarlijk dat kruiend ijs kan zijn.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen