Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Broek in Waterland en Monnickendam (maandag)

Broek in Waterland en Monnickendam (maandag)

8 februari 2016

Zoals de plaatsnaam doet vermoeden, is Monnickendam vernoemd naar een dam die er door de noeste arbeid van monniken is gekomen. De monniken hebben Monnickendam niet alleen gesticht, ze hebben de stad ook veel gebracht. En dat is vandaag de dag nog steeds te merken. Herman doet wat elke toerist in Monnickendam doet: op de foto als monnik. Herman gaat vandaag op pad met stadsgids Marten Horjus die hem meeneemt naar de dijk die de monniken aanlegden en waarmee Monnickendam ontstond. Herman ontmoet ook Monnikendammer Hans de Jong. Vroeger brouwde de Franciscanessen in Monnickendam bier van slootwater. Nu heeft hij het brouwen van bier nieuw leven ingeblazen met zijn biertjes De Monnick. Zou er nog slootwater in worden verwerkt voor de aloude smaak? Herman mag het proeven.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen