Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Texel (woensdag)

Texel (woensdag)

3 februari 2016

Eeuwenlang speelde Texel een grote rol in de internationale scheepvaart. Vooral in de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Nog steeds zijn daar de sporen van zichtbaar, op Texel, maar vooral op de zeebodem. Jac duikt al veertig jaar naar de schatten op de zeebodem. Meestal vindt hij scherven of pijpenkopjes, maar soms vindt hij bronzen kanonnen of complete porseleinen serviezen. Gevaarlijk is het ook: 'Ik heb weleens acht uur in zee gedreven, omdat ik de boot kwijt was.' Hella ontdekt met Jac de schatten van de zee, Jacs liefde voor Texels geschiedenis en het zeeduiken. Hella gaat met Jac mee de Waddenzee op en mag zelfs mee duiken. De stroming van de zee is wel verraderlijk, dus of dat goed gaat?

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's