Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Texel (dinsdag)

Texel (dinsdag)

2 februari 2016

Er is veel wat Texel speciaal maakt, in het bijzonder de Texelaars zelf. Zelfs in het eten is dat te zien. Herman gaat op zoek naar bijzondere smaken en lekkernijen, maar vooral naar de mensen erachter. Op de schapenboerderij van Jan Willem en zijn moeder Hanna proeft Herman de kaas van het Tesselse schapenras. Op landgoed De Bonte Belevenis prijst Josja zijn Texels Loodsbier aan. Wereldverbeteraar Marc van Rijsselberghe neemt Herman mee in de wereld van de zilte groenten. Kefah vraagt mensen op straat of zij een opdracht in het leven hebben. Jaap Vlaming heeft dat namelijk wel. Hij wil oude gewassen behouden voor de toekomst. Kefah eet een maaltje mee uit Jaaps moestuin.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's