Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Maassluis (donderdag)

Maassluis (donderdag)

21 januari 2016

Wie kent niet de boeken van Maarten 't Hart, waarin hij zijn jeugd in Maassluis beschrijft? De strenge ouderlingen en dominees met zwaaiende vingers? Het geloof speelt een grote rol in de geschiedenis van Maassluis. Herman hoort van Gerry Hanneman hoe belangrijk het geloof en de traditie was voor de Maassluizer. Zelfs zo belangrijk dat bij het invoeren van een nieuwe Psalmbundel een ware rel ontstond tussen de vissers en de overheid. Deze gebeurtenis is de geschiedenis ingegaan als Het Psalmenoproer. Hoe ging dat zingen vroeger? En wat veranderde er precies? Gerry doet het even voor. Maassluis is tevens de geboortestad van Abraham Kuyper, een man die veel heeft betekend voor Nederland. Maar wat is er in Maassluis nog van hem over?

Thema's