Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Groenlo (donderdag)

Groenlo (donderdag)

14 januari 2016

Bier en Groenlo gaan hand in hand. Van oudsher komt het goudgele drankje hier vandaan, hoort Hella van Hennie Heinsman wanneer ze samen door het Groenlo lopen. Vandaag is de Slag om Grolle en gaat iedereen verkleed als inwoner uit het jaar 1627 de straat op. En natuurlijk wordt er bier gebrouwen op de manier die destijds gebruikelijk was, waarna Hella het eindresultaat mag proeven. De Achterhoek heeft uiteraard zijn eigen streektaal. Jan Willem is benieuwd of inwoners van Lichtenvoorde bijbelteksten kunnen vertalen in hun eigen dialect. Daarna ontmoet hij Hans Hinkamp die zijn moedertaal, dat Achterhoekse dialect, graag inzet in zijn werk als dominee.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's