Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Oss (dinsdag)

Oss (dinsdag)

22 december 2015

Het dorpje Megen ligt vlakbij Oss. Hier staan twee grote kloosters, het klooster van de Franciscanen en het klooster van de Clarissen. Nog steeds wonen hier relatief veel broeders en zusters. Bij het Franciscanenklooster in Megen ontmoeten we broeder Loek. Hij laat het klooster zien en vertelt over het kloosterleven. Waarom koos hij hiervoor? Vervolgens brengen we een bezoek aan het andere klooster: dat van de zusters Clarissen. In het Clarissenklooster helpt Loek zuster Noömi met voorbereiden van kerstdiensten. Hoe leven deze kloosters samen en wat zijn de verschillen? Vandaag delen we geloof, hoop en liefde uit op een wel heel bijzondere manier. Wie kan er in Oss wel een beetje geloof, hoop of liefde gebruiken?

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's
      Oss