Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Tiel (woensdag)

Tiel (woensdag)

16 december 2015

Elke plaats heeft wel een familie die van bijzondere betekenis is voor de stad. In Tiel is dat de familie Blijdesteijn. Kefah bezoekt het modehuis Blijdesteijn dat al vanaf 1833 bestaat. In 1820 vluchtte de van oorsprong Duitse Herman Freudestein vanwege de jodenvervolging naar Nederland. In 1833 begon hij in Tiel een winkel in manufacturen en verhollandste zijn naam naar Blijdesteijn. In de Tweede Wereldoorlog moest de familie onderduiken. Ido en Franklin Blijdesteijn vertellen hoe het de familie en met name Ido zelf in deze periode is vergaan en hoe het modehuis na de oorlog opkrabbelde tot wat het nu is. De jongste generatie Blijdesteijn staat momenteel aan het roer en laat vol trots de mode door de jaren heen zien.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's