Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Tiel (dinsdag)

Tiel (dinsdag)

15 december 2015

We kennen Andries Knevel van de talkshows en de kritische toon maar vandaag laat hij zich van een andere kant zien. Andries gaat in Tiel op bezoek bij de Tielenaren die meedoen aan het grote Fruitcorso. Hij is er getuige van hoe de laatste besjes en bramen op de Tielse praalwagen worden geplakt en de kar naar buiten wordt gereden. Na bijna een jaar keihard werken ligt de spanning en emotie bij de Tielenaren aan de oppervlakte: is hun kar de mooiste van de stoet en gaan ze hiermee winnen? Andries doet verslag van dit grootse gebeuren in het Betuwse Tiel. Hella is op straat met heel andere zaken bezig: hoe zou de samenleving eruit zien als jij het voor het zeggen had? Ze komt uit bij de Tiels/Molukse broertjes Timisela die met hun nieuwe theaterstuk een duidelijke visie op de toekomst van onze samenleving hebben.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's