Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Oosterbeek (woensdag)

Oosterbeek (woensdag)

9 december 2015

Al in de 17e eeuw kwamen Hollandse meesters naar Oosterbeek om daar te schilderen, vanwege het bijzondere stuwwallenlandschap. Nog steeds wonen en werken er opvallend veel kunstenaars in Oosterbeek, zoals Maria Koster. Hella ontmoet Maria in de natuur, met haar schildersezel en palet, waar ze bezig is om het landschap te schilderen. In het huis van collectioneur Pim Kwak barst het van de schilderijen, ruim 270. Overal waar je kijkt zie je de prachtige landschappen van Oosterbeek. Met zijn grote verzameling wil hij de werken veiligstellen voor de toekomst. Mirjam gaat de straat op en vraagt Oosterbekers wie zij een beetje geloof, hoop of liefde willen geven en stuit weer op mooie verhalen.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's