Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Oudewater (maandag)

Oudewater (maandag)

30 november 2015

Al 750 jaar heeft Oudewater stadsrechten. Het hele jaar door is dat gevierd. Een van de belangrijkste gebeurtenissen in de rijke geschiedenis is het beleg door de Spanjaarden van 1575. Mirjam bekijkt samen met muntenkenner Danny Neuzerling de bijzondere noodmunten die tijdens die belegering werden geslagen. Ze ontmoet ook Averien Hockx-Knol die het verhaal van de Oudewaterse moord met de paplepel kreeg ingegoten. Oudewater staat in binnen- en buitenland bekend om museum 'de Heksenwaag'. Kefah onderzoekt op straat of de Oudewatenaren nog in hekserij geloven. En hij praat met Jeanette Blake, directeur van het museum, over de rol van deze weegschaal in de geschiedenis.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's