Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Amsterdam-Noord (maandag)

Amsterdam-Noord (maandag)

9 november 2015

Aan de overkant van het IJ ligt Amsterdam-Noord. Noorderlingen zelf noemen het liever: 'De zonzij van het IJ'. Volkszanger Jos de Rooij is maar wat trots op 'zijn' Noord. 'Hier zijn we nog echt een buurtje, nog wel.' Hella ontmoet Jos met zijn accordeon en praat met hem over de veranderingen in zijn wijk. Op de tuinen van het Leger des Heils ontmoet Hella Henk Blokhuis. Henk werkt samen met (ex-)verslaafden en zwervers met wie hij kruiden, groente en fruit teelt. 'Kwetsbare mensen en kwetsbare groenten, het is een prachtige combinatie! Ze groeien allebei!' Bij het uitdelen van geloof, hoop of liefde ontdekt Herman de zorg die Noorderlingen voor elkaar hebben. Precies de saamhorigheid waar de volkszanger Jos de Rooij over zingt. 'In Noord, daar voel ik me thuis!'

Thema's