Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Den Helder (woensdag)

Den Helder (woensdag)

4 november 2015

De beelden van vluchtelingen staan op ons netvlies gebrand, Toch is het niet voor het eerst dat mensen een veilig heenkomen zoeken in ons land. Het raakt Adri Verschoor als ze hoort hoe Nederlanders over vluchtelingen praten: "Ik laat zien hoe het mij raakt, door asielzoekers te helpen, en te zeggen: je bent welkom." Vandaag neemt Adri een aantal asielzoekers mee op pad, en laat ze kennis maken met Den Helder. In de vishaven ontmoet Hella Bert de Groot. Bert is visboer en wacht samen met Hella op zijn dagelijkse verse handel vis. Hij is een van de ondernemers die samen met de vissers de visserij in Den Helder nieuw leven ingeblazen heeft.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's