Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Scheveningen (vrijdag)

Scheveningen (vrijdag)

23 oktober 2015

Oud-politicus Jan Pronk werd op 16 maart 1940 op Scheveningen geboren. Zijn hele politieke leven heeft Jan Pronk zijn sociale betrokkenheid en zijn oog voor vluchtelingen laten zien. De roots van Jan Pronk liggen in Scheveningen. Als kind zag hij in zijn slaapkamer de lichten van de vuurtoren. Hella loopt met Jan Pronk langs de haven en het strand en zoekt met hem naar de fascinatie voor dat uitzicht op zee. Dan neemt Jan Pronk Hella mee naar een klein theater in Scheveningen waar hij geen enkele voorstelling overslaat. Wat treft Jan Pronk in dat theater en hoe bepaalt het zijn uitzicht op het leven? Ook op het leven over de grens?

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's