Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Putten (donderdag)

Putten (donderdag)

1 oktober 2015

Wie Putten zegt, zegt bos; misschien zelfs wel het oudste bos van Europa. Waar het bos vroeger vooral bron van inkomsten was voor de arbeiders, is het nu een heerlijke omgeving voor rustzoekers en wandelaars. Piet van Looijengoed, Veluwenaar in hart en nieren, kent het Speulder- en Sprielderbos op zijn duimpje. Hij neemt Hella mee voor een wandeling naar het indrukwekkende onderduikershol, waar Piets vader in 1943 de initiatiefnemer van was. Tientallen mannen die op de dodenlijst stonden, werden er verborgen. Aan de andere kant van het bos maakt Hella een schoolreisje mee. De medewerkers van landgoed Schovenhorst vinden het belangrijk dat de nieuwe generatie ook leert hoe waardevol het bos is.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's