Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Putten (woensdag)

Putten (woensdag)

30 september 2015

De Mariahoeve is een bijzondere plek in het buitengebied van Putten. Daar woonden decennialang drie zussen die zo primitief mogelijk leefden, tot de laatste zus in 2003 overleed. Het was haar wens om de boerderij 'zo te laten', en die wens is gerespecteerd. Mirjam waant zich echt even honderd jaar terug in de tijd terwijl zij een ontmoeting heeft met Bert Paasman, samensteller van een boek over de Mariahoeve en zelf geïnspireerd door deze vrouwen om duurzamer te gaan leven. 'In onze ogen liepen deze zussen heel erg achter, maar later kwam ik erachter dat zij eigenlijk heel erg voor liepen. Zij recycleden in die tijd al enorm. Dat zijn wij allemaal pas veel later zijn gaan doen.' Hella gaat bij de Puttenaren thuis op zoek naar voorwerpen die te maken hebben met religie. Ze ontmoet bijzondere mensen die op hun eigen manier vorm geven aan hun geloof.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's