Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Bolsward (vrijdag)

Bolsward (vrijdag)

25 september 2015

Elke stad of dorp kent wel zo'n familie die al honderden jaren in de plaats woont. In Bolsward is dat de familie Anema. Sinds 1903 heeft de familie een slagerij in hartje Bolsward en om de beurt staat er of een Harmen of een Ype aan het roer. Op dit moment is het Ype. Ooit was Ype Anema profvoetballer bij AZ, SC Cambuur en SC Heerenveen. Maar zijn vader Harmen had hem nodig in de slagerij en afspraak is afspraak: Ype ging de zaak in. Jarenlang slachtten ze samen elke donderdag twee koeien achter de slagerij. Maar zijn vader is een paar jaar geleden overleden. Samen met zijn moeder kijkt Ype terug op het afscheid van zijn vader. En dan is er de vraag of er toekomst in de zaak zit? Staat zoon Harmen te trappelen? Of trapt hij liever, net als zijn vader ooit, tegen een voetbal? Hella treft vader en zoon 's ochtends vroeg bij de slacht. En dat is even slikken voor een vegetariër.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's