Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Bolsward (donderdag)

Bolsward (donderdag)

24 september 2015

Jaar na jaar wachten we met elkaar op de Friese Elfstedentocht. We willen zo graag weer eens het 'it giet oan' horen. Is het de opwarming van de aarde? We weten het niet. In Friesland zijn ze het wachten zat. Ze organiseren gewoon de Friese fietselfstedentocht, want die gaat altijd door: een beetje regen houdt de Fries niet van de fiets. Bolsward speelt een centrale rol tijdens de fietselfstedentocht. Het is de start- en finishplaats. Kefah trekt Bolsward in tijdens dit feestelijke evenement waarbij iedereen zijn stoeltje voor de deur zet om de fietsers aan te moedigen. Johan van der Weide en Roel van der Ploeg hebben allebei hun eigen reden waarom deze tocht voor hen zo speciaal is en vertellen aan Kefah hun verhaal.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's