Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Bolsward (dinsdag)

Bolsward (dinsdag)

22 september 2015

In Bolsward woont Maria. Onze-Lieve-Vrouwe Maria van Sevenwouden heet ze voluit en ze staat in de Sint-Franciscuskerk in Bolsward. Maria is een beeld uit de 13e eeuw. Maar pas sinds 1515 is het beeld een mirakelbeeld omdat ze op wonderbaarlijke manier een verwoesting overleefde. Dat is dit jaar 500 jaar geleden. Om dat te vieren is er een Maria-processie in Bolsward en Hella is erbij. Ze loopt mee in de feestelijke optocht en is benieuwd wat de mensen van Bolsward bindt aan Maria. Herman bezoekt pastoor Bultsma van de Sint-Franciscuskerk en vraagt het hem eens allemaal haarfijn uit te leggen: waarom is Maria zo bijzonder voor hem?

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's