Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Loosdrecht (dinsdag)

Loosdrecht (dinsdag)

15 september 2015

Turfsteker Jan Mullers vertelt Hella over het ontstaan van de Loosdrechtse plassen en welke rol de buitenplaatsen daarin spelen. Een van die buitenhuizen is Sperwershof, het huis van jonkvrouw Clara Roëll. Hella ontmoet haar in de tuin en helpt gelijk een handje mee. Hoe is het om een buitenhuis te hebben aan de plassen? Clara laat Hella het kerkje zien, gebouwd door de oorspronkelijke grootgrondbezitters. Hoe bindt dit kerkje de bewoners samen? Ondertussen ontmoet Herman Bibian Mentel, snowboardster en winnares van een gouden medaille van de Paralympics in Sotsji. Hoe heeft zij, ondanks de kanker die haar trof, hoop gehouden?

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's