Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Bunschoten-Spakenburg (maandag)

Bunschoten-Spakenburg (maandag)

6 juli 2015

Eén keer per jaar, komt op zaterdag het pittoreske visserleven in Bunschoten-Spakenburg tot leven op de Visserijdag. Herman is erbij en ontmoet Henk, die een grote passie heeft voor de oude verhalen. “Als klein jongetje hing ik aan de lippen van mijn opa als hij vertelde over de visserij.” Waarom is het voor hem zo belangrijk dat deze dag blijft bestaan? Mirjam ontmoet Alie Nagel en haar achttienjarige dochter Jaela. Door een zeldzame stofwisselingsziekte verslechtert de conditie van Jaela, maar Alie geeft niet op. Ook al is de toekomst van Jaela onzeker, haar moeder weet zeker dat God voor hen zal zorgen door ‘alle knipogen die ze van hem krijgt’. Mirjam gaat de straat op in Bunschoten-Spakenburg en vraagt: heeft u wel eens een knipoog van God gehad?

Gerelateerde uitzendingen