Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Terschelling (2/4)

Terschelling (2/4)

23 juni 2015

Terschelling staat bekend als 'het eiland van de film Sil de strandjutter'. Het populaire TV-verhaal over het leven op Terschelling liet heel Nederland aan de buis gekluisterd zitten. En nog steeds leeft de film voor de Terschellingse Nine. In de winter van 1976 stond half Terschelling in het teken van de opnamen van Sil de Strandjutter. Op het erf van Nine's woonhuis zijn de buitenopnamen voor de film gemaakt. Haar opa woonde daar in die tijd, waardoor zij als kleindochter de opnames van dichtbij meemaakte. Nine heeft gefigureerd in de film, en met name het volksdansen is iets dat ze sinds die tijd nog steeds met hart en ziel doet. Berend Snijder runt zijn eigen assurantie-kantoor. Daarnaast werkt hij 's nachts vaak als vrijwilliger in de terminale zorg. Hij waakt dan bij ernstig zieke mensen in hun laatste levensfase. Zijn paarden spelen een belangrijke rol in het kunnen volhouden van dit bijzondere werk.

Gerelateerde uitzendingen

    Thema's