Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Steenwijk (vrijdag)

Steenwijk (vrijdag)

22 mei 2015

Veelzijdig acteur Hajo Bruins is bekend van de film Michiel de Ruyter. Hajo werd in 1959 in Steenwijk geboren en heeft daar tot zijn 18e gewoond. Een té expressieve, creatieve geest in een té kleine stad. Hajo was altijd al anders dan zijn broers en zussen. Steenwijk werd snel te klein voor hem. Maar nu kijkt hij met gevoelens van melancholie terug naar de plaats waar hij opgroeide. Samen met Hella gaat hij op bezoek bij zijn oude vader die nog in Steenwijk in het verzorgingstehuis woont. Herman ontmoet de organiste en invallend voorganger van de Doopsgezinde Kerk van Steenwijk: Jolanda Molenaar. Jolanda werd bijna 60 jaar geleden als Aad geboren en heeft de laatste tien jaar een heel veranderingsproces ondergaan. Met Herman praat ze over de psalm die haar leven op zijn kop zette.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's