Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Steenwijk (donderdag)

Steenwijk (donderdag)

21 mei 2015

Sinds de 80-jarige oorlog is Steenwijk een garnizoensstad. Ook nu nog valt de Johannes Postkazerne onder de gemeente Steenwijk. Herman verkent de wereld van de groene uniformen. Hij gaat mee op oefening met het bataljon Infanterie van legerpredikant Ko Sent. Binnenkort wordt Ko uitgezonden naar oorlogsgebied. Op oefening in Nederland is de noodzaak van een geestelijk verzorger misschien niet zo noodzakelijk voor de doorsnee militair, constateert Herman. Met Ko Sent en aalmoezenier Gerda Laskers praat Herman over wat zij op missie in het buitenland hebben meegemaakt en op welke momenten de dominee of aalmoezenier van levensbelang zijn.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's