Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Venlo (vrijdag)

Venlo (vrijdag)

8 mei 2015

Oud-fractievoorzitter van Groenlinks, Jolande Sap, is een Venlonaar in hart en nieren. Ze is er opgegroeid, heeft zich als al vroeg ontworsteld van haar gezin en is teruggekomen als een zelfbewuste, evenwichtige zakenvrouw. Presentator Kefah gaat met haar langs bijzondere plekjes in Venlo en bezoekt met haar ook de speeltuin waar ze vroeger vaak kwam met het gezin. Haar jeugd was niet altijd makkelijk: "Ik heb een tijd een enorme weerzin gehad tegen kinderen uit gezinnen die het allemaal meezat. Dat zijn mijn kinderen ook, realiseer ik me nu. Ik moet ze nog een gezond trauma bezorgen, haha." Jolande is naar eigen zeggen een enorm gezinsmens. Toen ze zelf kinderen kreeg merkte ze pas goed wat ze van haar moeder meegekregen had: onvoorwaardelijke liefde, optimisme en warmte. Hoewel ze lang geleden afstand heeft gedaan van de rooms-katholieke kerk, is geloof altijd een waardevolle traditie geweest die haar warmte en kracht gaf.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's