Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Venlo (donderdag)

Venlo (donderdag)

7 mei 2015

Onder de rook van Venlo ligt het idyllische kloosterdorp Steyl. Het is het enige kloosterdorp van Nederland en van hieruit werd het 'goede nieuws' over de hele wereld verspreid. Honderden zusters, paters en broeders vertrokken vanuit dit dorp naar zendingsmissies over de hele wereld. Vandaag de dag zijn de kloosters nog steeds een belangrijke spil in het dorp. Presentatrice Hella duikt in het kloosterleven en belandt in een oase die uitnodigt tot bezinning en meditatie. Ook bezoekt ze de slotzusters, die in een ander klooster veelal in stilte en gebed hun leven wijden aan het dienen van God. Hoewel de slotzusters normaal gesproken weinig contact hebben met de buitenwereld, heeft Hella een bijzondere ontmoeting met hen.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's