Maandag t/m Donderdag 17:50 u op NPO 2
Venlo (woensdag)

Venlo (woensdag)

6 mei 2015

De Passiespelen is al jaren een begrip in Venlo en omstreken. Het theaterstuk gaat over de laatste dagen van Jezus voor Zijn sterven. Ruim vierhonderd vrijwilligers uit Venlo en omgeving zetten zich ook dit jaar weer in om dit evenement mogelijk te maken. Presentatrice Hella van der Wijst neemt een kijkje achter de schermen bij dit grote evenement. Zo belandt ze in het naaiatelier waar ze Hetty ontmoet. Naast het werken aan de kostuums vervult ze ook een bijzondere rol in het theaterstuk. Dit jaar wordt de rol van Jezus gespeeld door de Marokkaanse Abbie Chalgoum. Hij heeft zelf een islamitische achtergrond, maar is tegelijkertijd ook nog zoekende in zijn geloof. Zijn rol als Jezus helpt hem in zijn persoonlijk zoektocht naar zingeving.

Gerelateerde uitzendingen

    Gerelateerde artikelen

      Thema's